Lekko odświeżam temat i potwierdzam słowa przedmówców. Do wczoraj miałem ten sam problem - po włączeniu bluetootha w telefonie (Moto X Play z Androidem 7.1.1) w ogóle nie był odnajdywany sygnał z modułu bluetooth w aucie. Model auta: Mondeo 2009 z systemem audio Blaupunkt Travelpilot NX (wersja z AUX i USB). Wystarczyło przy wyłączonym zapłonie wyjąć bezpiecznik od audio na 2 min. Po włożeniu cały system audio się zrestartował, trzeba było wprowadzić kod radia i bluetooth zaczął działać poprawnie. Nastąpiło parowanie urządzeń - trzeba wprowadzić w telefonie kod który pojawia się na wyświetlaczu NX'a i po chwili zaczęło się pobieranie listy kontaktów z telefonu, rejestru połączeń, itp. W Conversie pojawiła się dodatkowo ikonka telefonu więc sterowanie połączeniami tel. może się odbywać z kierownicy. Moduł Voice też zaczął działać poprawnie, więc można wykonać połączenie 1 kliknięciem w łopatkę przy kierownicy, a resztę poleceniami głosowymi (u mnie po angielsku, ale widziałem w necie ofertę przerobienia całości włącznie z menu NX'a i automapy na PL).
Poniżej zaznaczyłem o który bezpiecznik chodzi. Skrzynka jest pod deską rozdzielczą, nad nogami pasażera w postaci klapki, którą trzeba odbezpieczyć pokrętłem, aby się otworzyła.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.