Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 19-01-2018, 20:18   #3302
maximondi
ford::average

Model: Mondeo Titanium
Silnik: 2.2 TDCi 200PS
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał sesser Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie masz problemu przy zawracaniu że coś ociera? To jest ogólnie rozmiar dla Mk5, zastanawiam się właśnie nad nim na lato bo znalazłem fajny zestaw w tym rozmiarze. Niektórym bardziej podoba sie niższy profil niz wypełnienie całego nadkola Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Na 235/45 auto wyjechało z fabryki. U mnie nic nie ociera. Jak niski profil to żeby fajnie wyglądało powinny być 19".

Cytat:
Napisał tommy.g Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U siebie miałem profil 45, teraz mam 40 i tak w jednym, jak i drugim przypadku nic nie obciera. Wiem, że są jakieś ograniczniki zakładane, ale o ile wiem, by ten problem nie występował, jednak o ile wiem- w moim Fordzie nie ma takich.
Ja niestety miałem oryginalnie ograniczniki. Miałem bo wyleciały i teraz jako tako można dopiero tym autem jeździć. Jak już kiedyś napisałem wyjazd z garażu podziemnego w prawo 90° z ogranicznikami na trzy bez na dwa . Na jeden nie ma szans za długi przód przed przednią osią.
Z poprzednim mk3 takich problemów nie miałem zawsze było na raz.

Mały skręt to dla mnie największa wada mojego mk4.