Odp: Brak mocy 1.6 Ti-VCT 115 KM
witam. jestem posiadaczem forda 1.6 Ti-VCT 115 KM i po wymianie rozrzadu auto starcilo moc. barak mocy jest na zimnym silniku ba po rozgrzaniu moc wraca. czasami zapala sie kontrolka silnika i EML pokazuje blad P0017( brak synchronizacji walu z walkiem rozrzadu) auto zapala normalnie obroty stabilne spalanie w normie tylko brak mocy na zimnym silniku przy przyspieszaniu slychac lekkie buczenie. machanik zapewnia za rozrzad zalozony dobrze przy uzyciu blokad. dgyby rozrzad byl zle zalozyony to dlaczego po rozgrzaniu wraca moc?
Bump: dodam jeszcze ze gdy odbieralem auto od mechanika po wymianie rozrzadu chodzilo normalnie, problem pojawil sie po przejechaniu okolo 1500 km glownie autostrada i nie bylo zadnego problemu. problem pojawil sie rano bez przyczyny auto zapalilo normalnie ale byl wyrazny spadek mocy. machanika znalazlem na znanym portalu, mial bardzo duzo pozytywnych opini, rozrzad kompletyny z pompa wody napinaczem pasek continentala. mechanik zapewnia mnie ze rozrzad wymienil dobrze przy uzyciu blokad i na dowod wyslal mi zdjecie blokad.
|