@
mm32
Dzięki za odpowiedzi.
Ad. 1. Czy te 3 rozwiązania są fabryczne czy rozbudowane o pozafabryczne rozwiązania? Oczywiście chciałbym najwyższą wersję no ale tak jak wspomniałem - dla mnie najważniejsze żeby rozwiązanie było w pełni fabryczne - takie założenie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ad. 2. Czy dołożenie brakujących wiązek to wpinanie się w istniejące p&p brakującymi odcinkami "do kupienia w ASO" czy wyplatanie, lutowanie wpinanie się pinami we wtyczki jak w wypadku np. ACC?
Ad. 3. Ok, dzięki. A możesz mi wylistować mniej więcej taki komplet? (Przyda się taka informacja w jednym miejscu dla potomonych
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. )
Ad. 4. Ok - może ktoś inny na forum...
Co do ingerencji to póki nie ma tam cięcia, gięcia i rzeźbienia to ok... po prostu wpinamy się p&p w układy (ewentualnie zastępując istniejące elementy nowymi)?
Jak z odpowietrzaniem układu paliwowego i wodnego? Tego nigdy nie dotykałem się więc mam obawy