Wiesz Stary mówisz tak do mnie jakby ..... poczytać mówisz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Poczytałem od 1984 roku mniej więcej stale coś czytam o tej tematyce od fajnej gazety AUTO -Technika Motoryzacyjna. Czasy od olei prawdziwie syntetycznych do niby syntetycznych z napisem Full Syntetyk. Cały czas czytam i oleje zmieniam w kilku pojazdach w tym w motocyklach. W motorach nie ma przebacz, tu lipny olej od razu czuć na pracy silnika i widać przez okienko nawet specjalne. Klasa lepkościowa, a rzeczywista jakość to całkiem inne sprawy.A Olei się w swoim życiu nazmieniałem w pytę, myślę, że tu na forum to tylko zawodowi mechanicy więcej ode mnie i jeszcze z kilkanaście osób
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Te debilne testy zrób, zrób. Zawsze warto zobaczyć czy jest różnica, a jak nie ma to po co przepłacać.
Ja miałem okazję na swej drodze zawodowej w firmie komorę klimatyczną i robiłem porównania, ale to dawne czasy, czasy lepszych olei. Mobil 1 był wtedy bardzo dobrym produktem. Ty spróbuj paluchami i zamrażarką, bo czytanie to za mało, a jak nie to na podwórku jak mrozy będą w okolicach -30 st C proste porównanie.
Co do ASO to przekręty tam idą niesamowite i totalna ignorancja z olewką klienta. Tam nikt o nic się nie boi, bo rotacja kadry nieprawdopodobna jest. Oczywiści w każdym ASO jest Pan Piotr, Pan Janek, Pan Jarek i Pan Sławek
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. który trzyma ten biznes właścicielowi i też porządnie zarabia i w zasadzie jest tak na serio często jedynym fachowcem w ASO. Bywa, że jest Ich dwóch albo nawet 3 na 20 wszystkich
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.