Jak już wcześniej w tym temacie napisałem, żeby olej ocenić, trzeba go trochę odessać. Na bagnecie jest go za mało. Dlatego pisałem, by odessać 100 do kontroli, w razie podejrzeń co do serwisu.
W trakcie normalnej eksploatacji wystarczy odciągnąć ok. 10 ml do małego słoika. Dopiero mając kilku-milimetrową warstwę oleju w naczyniu można wypowiadać się o jego zabarwieniu.
Na bagnecie jasny, ale jak zlejecie warstwę kilku milimetrów i porównacie z taką samą ilością świeżego oleju z butli, to dopiero widać różnicę. Jeżeli na bagnecie widać ciemny olej, to albo jest to Diesel, albo jest z silnikiem bardzo źle.
I nie piszcie, że nikt nie odpowiedział na pytanie autora, bo odpowiedzi (merytorycznych) widziałem przynajmniej kilka. Warto tych kilka stron przeczytać, zanim się taką uwagę wystosuje.
I jeszcze co do gęstości... 5w30 na zimno powinien być wyraźnie "gęstawy", choć zgodny z normami Forda (i każdy A5/B5 czy A1/B1) jest widocznie rzadszy od bardziej powszechnych A3/B3, więc też można się naciąć, że jak się wleje zalecany olej, zamiast "normalnego 5w30", to niektórym się wydaje, że stary olej, bo za rzadki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A że temat rozwinął się, jak widać, to nie dziwne, że moderator wrzucił go do Hyde Parku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.