Temat: [Focus 2011-2014] światła do jazdy dziennej po montażu
View Single Post
Stary 21-01-2018, 13:00   #484
RR999
ford::amateur

Imię: Robert
Model: Focus mk3
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: światła do jazdy dziennej po montażu

Cytat:
Napisał chwileulotne85 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sęk w tym że mówił coś że przy innym podłączeniu się nie wylaczaly wcale I nie działały chyba po zapłonie. Mówił że uszkodzony moduł... Podjadę do jakiegoś elektryka po świętach by sprawdził..

R
Witam, właśnie jestem po próbie zamontowania LEDów takich jak Twoich (trójkąty w zderzaku ) mam identyczny zestaw. Podłączyłem czarny do masy, czerwony przez bajpas w skrzynce bezpieczników( dokładnie jak na Twoim zdjęciu ) biały kabel podłączyłem pod wtyczkę do lampy ( znalazłem przewód we wtyczce w którym jest prąd 12.4 v po włączeniu świateł pozycyjnych, natomiast po ich wyłączeniu pokazuje 1.1 v )
Na załączonym zapłonie wszystko działa prawidłowo, ale podczas próby uruchomienia silnika LEDy robią chwilowy stroboskop i na kompie wywala błąd silnika, nie można uruchomić silnika (mam funkcję START-STOP) po odłączeniu całego zestawu LED na szczęście focusa da się uruchomić.

Pisałeś coś że Twój elektryk mówił że to wina przekaźnika. Rozwiązałeś może swój problem?

Pozdro.
RR999 jest offline   Odpowiedź z Cytatem