Ja mam matrycowe światła LED i działają one jak na filmiku. W przypadku przełączenia na długie i zbliżania się do innego pojazdu od tyłu wygaszone zostają pewne strefy. Widać to dokładnie od 1:30 na powyższym filmiku. I tak to działa u mnie. Fajna rzecz swoją drogą.
Jeszcze info ze strony FORD`a:
Cytat:
Reflektory w technologi Ford Dynamic LED
Adaptacyjne reflektory LED z technologią Ford Dynamic wyróżniają się nie tylko swoim wyglądem, ale również sposobem działania. Ta zaawansowana technologia wykorzystuje system reflektorów adaptacyjnych Adaptive Front Lighting System, który dostosowuje kształt i zasięg wiązki światła do warunków panujących na drodze. Podczas jazdy na zakrętach funkcja dynamicznego doświetlania zakrętów powoduje przesunięcie wiązki światła w kierunku wewnętrznej strony łuku, a System Glare-Free High Beam wykrywa pojazdy jadące z przeciwka oraz poruszające się tym samym pasem, a następnie wygasza tę część wiązki świetlnej obszar, która może oślepić kierowcę innego pojazdu, zapewniając jednocześnie maksymalne oświetlenie pozostałego obszaru drogi.
|