Temat: [Mondeo 2014- ] Spalanie 2.0 Ecoboost
View Single Post
Stary 21-01-2018, 14:40   #1099
adam127777
ford::advanced

Imię: Adam
Model: Mondeo MK5 STL / Kuguar STL
Silnik: EcoBiust R7 3.0 365 KM ;)
Rocznik: 2017 / 2021
Domyślnie Odp: Spalanie 2.0 Ecoboost

Cytat:
Napisał Matych Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cieszę się że problem spalania w EB został rozwiązany przez jazdę taksówkarz- zawalidroga, ja mijam takie samochody z pedałem w podłodze i nadal mi pali 7.5
Normalnie jeżdżę +10km/h w stosunku do przepisów, niemniej tu było zgodnie z przepisami i pusta droga - więc w czym problem, kolega był ostatnio na jakimś wyjeździe w Holandii i dostał dwie pocztówki na w sumie 500zł raz przekroczył o 4 km/h drugi raz 8 km/h .....

Mnie bardziej irytuje nie to że ktoś jedzie płynnie zgodnie z przepisami tylko jazda na zasadzie cokolwiek się nie dzieje hamujemy, i oczywiście nie załączamy kierunkowskazów zgodnie z praktyką że do końca nie należy zdradzać jaki manewr chcemy wykonać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Może powinniście pomyśleć i jakichś oznaczeniach na samochodach wtedy wszyscy mogli by Wam ustępować drogi ......

Co do buta w podłodze, ostatnio w dość gęstym ruchu jadąc do roboty rano, wyprzedził mnie taki właśnie kozak w zbudowanym na ciągłej linii i pojechał przelatując na jasno czerwonym na którym ja się zatrzymałem za 8km dojechałem do niego (4 samochody za nim) w Gliwicach akturat 100% że to był On bo samochód dość oryginalny + obce tablice rej. - więc po co ...... ?

Na koniec, czas przejazdu w trybie jak napisałeś zawalidroga taksówkarz, o 5 min krótszy niż w ciągu dnia w godzinach dojazdów/powrotów z roboty. Co do trybu taksówkarz to się nie zgodzę, miałem w ostatnich dwóch tygodniach okazję wracać taksówką do domu po imprezach i styl jazdy zdecydowanie nie na drogi publiczne, ja rozumiem że głęboki wieczór, ale w zabudowanym trzeba zapierdzielać 90km/h, ciąć wszystkie zakręty i jechać na niedojrzałym zielonym przez skrzyżowanie, jechałem 3 razy i niezależnie od kierownika styl identyczny - do odstrzału.
adam127777 jest offline   Odpowiedź z Cytatem