View Single Post
Stary 22-01-2018, 10:55   #37
piotrek305
ford::advanced

Imię: Piotrek
Model: Vw Arteon 2024, Clio V 2023, Fiat 126p 1979
Silnik: 2.0 TSI 190KM/1.0 Tce 90KM
Rocznik: 2024/2023/1979
Domyślnie Odp: Posiadać czy użytkować?

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@kocur utratę wartości policzyłeś? Bo ten czynsz to się zasadniczo o utratę wartości rozbija.
Narzut wielkości 3% od całości utraty wartości w czasie użytkowania i zdjęty problem bujania się ze sprzedażą to dość spory zysk czasowy.

I tak jak Pitek S. napisał. Wyliczyli mu wykup poziomie 110k a teraz próbują sprzedać za 90k. Jeśli chodzi o mojego Golfa to podobnie. Nie widzę szans sprzedaży go po 4 latach za 90k. Zobaczcie sobie w kalkulator VW Bank.
https://kalkulator.vwbank.pl/
U dealera oferty są ciut korzystniejsze. I jak w przypadku Audi taki kredyt albo leasing liczony jest od cent katalogowej tak w innych markach VAGa wyliczają od ceny ostatecznej po rabatach u dealera. Kalkulator ma różne wskaźniki dla różnych modeli. Najciekawiej chyba wygląda Fabia.

Przykład dla osoby fizycznej (kredyt, brutto):
Nowa Fabia za 50.000PLN, wynajem na 4 lata, limit 10kkm/rok, gwarancja 4 lata, pakiet przeglądów na cały okres, 595/miesiąc w tym ubezpieczenie na pierwszy rok (1900).

A, no i polemika z tym, że używane tańsze raczej nie ma sensu. Wiadomo, że zazwyczaj używane tańsze. Ale nowe też czasem nie takie straszne.
zainteresowała mnie ta fabia.. żeby wziąć dla żony.. ale nie mam firmy, klient indywidualny .. przybliżysz mi ile to bym płacił właśnie na te 4 lata tylko żeby ten limit km był wyższy tak np. 20kkm.. i już z serwisem itp.. ile na start i potem jakie koszty oddania ? rozumiem, że wykupić nie mogę ?

Ostatnio edytowane przez piotrek305 ; 22-01-2018 o 10:58
piotrek305 jest offline   Odpowiedź z Cytatem