Temat: [S-MAX 2006-2015] Woda w bagażniku
View Single Post
Stary 24-01-2018, 08:36   #74
michoteczek
ford::average

Imię: Michał
Model: S-max
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Woda w bagażniku

Moim zdaniem to taśma się nie sprawdzi. Ja po nałożeniu tej pasty, którą polecał powyżej jeden z forumowiczów zauważyłem, że po wyschnięciu jest tak śliska i tłusta że żadna taśma się nie przyklei. W związku z tym na wyschniętą pastę dodałem kilka kropli tej samej pasty i przykleiłem na to listwy. Przycisnąłem je czymś ciężkim i trzyma dobrze. Reasumując to wkleiłem na tą pastę. Ona bardzo przypomina silikon po wyschnięciu dlatego na nią nic się nie przyklei. Ale co gorsza to ten zabieg nie usunął problemu wody. Nadal nacieka z obu stron. Nie mam już pomysłów. Ewentualnie błędem było to,że odkleiłem tylko około połowy listwy a nie całą. Czyli można domniemywać że cieknie na głową pasażera i kierowcy i płynie od wewn strony dachu do bagażnika? Nie, to chyba nie możliwe. Byłaby mokra podsufitka. Tu jest nieszczelność w innym miejscu. Dodam,że uszczelniłem silikonem również wszystkie przepusty w tylnej klapie oraz nadwoziu po otwarciu klapy. Ewidentnie cieknie z góry, więc nie po lampach.