Temat: [Focus 2011-2014] światła do jazdy dziennej po montażu
View Single Post
Stary 24-01-2018, 22:17   #504
macko030
ford::average

Imię: Maciej
Model: Ford Focus MKIII kombi
Silnik: 1.6 TDCi 115 KM
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: światła do jazdy dziennej po montażu

Ostatnio wieczorem zauważyłem że ledy świateł dziennych lekko świecą przy włączonych światłach mijania czy pozycyjnych. Co ciekawe lekko świecą ale tylko przy włączonym silniku. Przy wyłączonym nie świecą. Nie jestem pewny czy tak było od samego początku bo zazwyczaj jeżdżę za dnia i nie włączam świateł tylko jeżdżę na dziennych a jak już włączam światła to te lekkie świecenie LED jest niezauważalne za dnia. Czy to się mogło stać po tym jak się spaliła żarówka światła mijania która właśnie wieczorem zmieniałem i zauważyłem dopiero to lekkie świecenie? Podłączenie jest na pewno prawidłowe. Montowałem je pół roku temu.
Załączam zdjęcia.
Pierwsze zdjęcie z wyłączonym silnikiem i włączonymi światłami pozycyjnymi kolejne z włączonym silnikiem i włączonymi światłami pozycyjnymi.

Czy jest możliwe że to wina podwyższonego napięcia w instalacji? Przy włączonym silniku to 14,3 V (tyle pokazuje mi w gnieździe zapalniczki) czy raczej kontrolera świateł? Jak można temu zaradzić?
Na stronie producenta znalazłem poniższą informacje:

"Reminder:
Recently found that a few of buyers connect the red wire to the battery+, lead to burn out the*LED,That's because The rated voltage of our controller*is 12V, and when the engine is running, the battery output voltage is 13.5V, so it's easy to burn LED,please look at the picture, the red wire needs to connect to the Acc fuse"

Tylko że ja mam podłączony czerwony w skrzynce bezpieczników a nie bezpośrednio do akumulatora.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowane przez macko030 ; 24-01-2018 o 23:31
macko030 jest offline   Odpowiedź z Cytatem