View Single Post
Stary 25-01-2018, 10:32   #10
enzo89
ford::amateur

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Uszkodzony zamek centralny - otwieranie się tylko drzwi kierowcy

Cytat:
Napisał zipo8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam przed chwilą moja centralka zwariowała a mianowicie nie posiadam kluczyka z pilotem więc otwieram z kluczyka i po otwarciu auta bagażnik zwariował cały czas sam się otwierał ,aż nim pier... tzn. mocno walnąłem to się uspokoił. ale gdy chciałem zamknąć auto pod sklepem nagle centralka przestała działać zamykałem tylko drzwi od kierowcy reszta cisza . Kręcę tym kluczykiem w prawo i w lewo w nadziei , że się zamknie i nagle bagażnik znów zaczyna się sam ciągle otwierać i coś zaskoczyło i nagle wszystko działa poprawnie. Czytałem , że te zamki mają takie problemy i warto zamontować z wersji poliftowej ale jak taki zamek rozpoznać ma on jakieś nr albo coś ? czy jeździć po szrotach i szukać ( no właśnie auta ale z którego roku żeby miał ten dobry zamek ) ? czy może to nie zamek tylko coś z elektroniką ? Proszę o jakieś rady  
Miałem wcześniej podobne problemy z bagażnikiem, później zaczął wariować zamek. Podpinam się do prośby o nr seryjny poliftowego zamka i dokładne lata produkcji.
Czy wystarczy wymienić zamek tylko w lewych przednich drzwiach? Czy we wszystkich?
Czy taki zamek będzie właściwy?
http://allegro.pl/zamek-drzwi-lewy-p...7.html#thumb/1
enzo89 jest offline   Odpowiedź z Cytatem