Cytat:
Kupiłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wykonanie fajne i dość dokładne, miło spasowane ale...
... ja mam radar w atrapie więc musiałem otworzyć osłonę, żeby nie zaburzać jego działania. Z drugiej strony /tej co większość bardziej interesuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. / przy temp. jak dziś tj. 0 do +2 stopnie jadąc na pusto potrafił załączyć się dwa razy wiatrak na sekundy więc przy obciążeniu będzie tym bardziej miał ochote się załączać.
Ja to tak zrobiłem jak na zdjęciach poniżej.
|
Kolego gdyby na dworze było od - 10 do - 15 to ma to sens a tak uważam że nie potrzebnie przegrzewasz silnik.
Bo ja sobie Dołożyłem jeszcze jedną chłodnice oleju silnika aby lepiej odbierać nadmiar ciepła z oleju silnika i jak było na dworze - 5 to i tak bardzo ładnie się mi silnik dogrzewa i nie mam rzadnych problemów aby silnik był nie dogrzany.
A to że szybko stygnie to ta osłona nic nie da bo jak go zgasisz to i tak Ci wystygnie silnik z osłona czy bez.
Ta osłona ma sens jak są mocne mrozy aby podczas jazdy za bardzo nie mroziło silnika ale to musi być tak od - 10 aby był sens o tym myśleć a nie jak na dworze masz 0 stopni lub +7
Bump:
Cytat:
czy montował ktoś z Was osłonę pod silnik?
Nadkola odszukałem ale nic poza tym
Ja sobie właśnie zakupiłem L3H2 w automacie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Osłonę dałem sobie dorobić ponieważ transity z początki produkcji nie miały w ofercie nawet nadkoli i osłony dzisiaj mają jedno i drugie.
Więc w firmie gdzie montowali mi windę do transita założyli mi stalową osłonę od przedniego zderzaka aż do polowy drzwi kierowcy i pasażera.
Chciałem taka długą bo jak zobaczyłem instalacje układu DPF na samym dole gdzie wszystko było tak nisko zamontowane to wiedziałem że prędzej czy później ją urwiemy