Temat nie jest świeży ale ostatnio i mnie przytrafiła się taka sytuacja. Dokładnie dzisiaj
Rano zostałem zatrzymany za przekroczenie prędkości
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zjechałem i już byłem gotów odpowiedzieć "pisz pan" ale słyszę że mam 63km/h. Tykło mnie i pytam starego capa "ile?" Już mu nie mówiłem nawet że jechałem 80 na tempomacie czyli około 75km/h tylko ze coś ma nie tak bo wiem ile jechałem. Zaczął mi pokazywać czas pomiaru co tez mi się nie podobało bo mierzył mnie niby z 400m. Od zatrzymania do momentu pokazania mi tego minęło na suszarce ponad 2 minuty. Nie ma szans bo nie trwało to nawet minuty. Zacząłem więc szczekać do niego jak to ja na szczekającego psa i odmówiłem mandatu. Stary cap (bo inaczej go nie można nazwać) tyle co pokazał i uciekł następnego zatrzymać za przekroczenie zgadnijcie ile miał? dokładnie 63km/h. W między czasie pani sierżant próbowała mnie nakłonić zebym jednak mandat przyjął bo w sądzie nie mam szansy. Ja dalej obserwowałem starego capa który nic nie mierzył i 3 kierowców przy mnie złapał na tej samej prędkości dokładnie 63km/h. Już później do każdego wołałem żeby odmówił bo oszukują i każdy tu ma 63. Zbieg okoliczności? Rozumiem jednego ok ale nie 3 a ze mną 4 pod rząd. Wnerwiony terkotaniem pani sierżant powiedziałem ze nie przyjmuję i dzwonie na centralę zgłosic że oszukujecie ludzi. Wiecie co było? Pani sierżant od razu zmieniła taktyke "jest gaśnica, trójkąt? proszę otworzyć bagażnik." że wszystko miałem to się zasmiałem. Oddała dokumenty i usłyszałem "proszę jechać wolniej" Wsiadłem odjechałem dalej i zadzwoniłem na komendę. Stwierdzili ze najlepiej jakbym poczekał na nich bo wyślą radiowóz i będą weryfikować. Olałem to już bo wtedy byłoby już po fakcie. Że nie mam w nawyku nagrywać to i tak nic by nie dało. Co najlepsze. 15 minut poźniej jak wracałem nie było ich oczywiście.
UWAGA NA BURKI, PSY i cała resztę tej ubecji i nie dajcie się zrobić w balona przez policje ani żaden inny organ państwowy.
Tu macie filmik. Gość dobrze gada bo jak się tak zastanowić to nie raz widziałem psa mierzącego prędkość nawiewu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kiedyś nawet go oglądałem ale nie przypuszczałem że trafi na mnie.
https://www.youtube.com/watch?v=v_xp18mOcog