Temat: [Focus 2004-2008] Dpf, czujnik dpf....
View Single Post
Stary 27-01-2018, 16:06   #1
Omar83
ford::amateur

Imię: Łukasz
Model: Focus
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Dpf, czujnik dpf....

Witam...!!!

Jak w temacie, szukam po wczesniejszych tematach i coś nie moge poszukac tego co by pasowało w 100% ,lub nie umiem czytać ze zrozumieniemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Mianowicie mam taki problem pali mi sie check engine i muli starsznie max 100km/h zero wyprzedzania chyba ze cinkusia.
I teraz tak... podczas jazdy powiedzmy po 40km w czasie jazdy zgasze auto odpale ponownie i wszystko ok check nie ginie ale auto ma moc i śmiga ,ale nie zawsze tak jest , raz nawet check sam zgasł na jeden dzień i było ok ale na drugi dzień znow sie zapalił. Gdy byłem u mechanika po podpieciu kompa pokazało ze DPF nie wiem dokładnie co czy jakiś bład bo był tylko opis...ale dpf na pewno, dziwił się tylko dlaczego nie pokazywało mu różnicy ciśnień wszędzie było 0 tzn.nic nie pokazywało...
Jeszcze jedno jak byłem u znajomego mechanika który spawał mi tłumik tj. spawał uchwyt który trzyma końcowy tłumik i gdy wyjeżdżałem z garaży engine zgasł i tak jeden dzień sie nie świecił , no a później wiadomo znowu żółty znaczek na desce co za tym idzie ..
zesrał się sam dpf czy może czujniki ciśnień!!??
Nie mam pojęcia co zrobić bo kupować nowy DPF to wiadomo jest jakiś koszt może z mojego nie zbyt składnego opisu da sie wysunąć jakieś wnioski??
Omar83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem