Temat: [Focus 2004-2008] Identyfikacja uszkodzonego elementu
View Single Post
Stary 27-01-2018, 20:30   #1
noe
ford::beginner

Model: focus 2
Silnik: 1,8 tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Identyfikacja uszkodzonego elementu

Witam, uszkodziłem przewód paliwowy ( widoczny w czerwonym obramowaniu na załączonym zdjęciu) i prosiłbym o identyfikację tego elementu bo nie wiem o co dokładnie pytać w sklepie.
link do zdjęcia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Udało mi się odczytać nadrukowany na nim nr części: 4ML51-9L272AF jednakże wyniki wyszukiwania doprowadziły mnie jedynie do używanych części na zagranicznych serwisach... przykładowa aukcja ktoś orientuje się może co do ceny nowego zamiennika/oryginału ?
Korzystając z okazji zapytam jak go zdemontować? Jak rozpiąć połączenie z prawej strony? Domniemam, że wystarczy wcisnąć biały element na złączu co umożliwi rozdzielenie przewodów czy jednak się mylę ? Pozostaje jeszcze drugi, metalowy koniec...nie wygląda na skręcany, bo obracając delikatnie przewodem obraca się również to metalowe złącze... zatem jak rozdzielić tą stronę, przesuwając metalowy "pierścień" wzdłuż osi przewodu ( w górę czy w dół) ?
Dziękuję za pomoc, pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
noe jest offline   Odpowiedź z Cytatem