View Single Post
Stary 28-01-2018, 21:47   #92
Miras jar
ford::amateur

Imię: Mirek
Model: FOcus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Dziwne wskazania temperatury, przegrzewanie

Cytat:
Napisał dolorek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Faktycznie miałem dać znać, ale jakoś odpuściłem temat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Autko od dwóch lat jeździ z dziurką w termostacie i tylko na zimę przykrywam trochę chłodnicę, aby silnik miał cieplej. Nie jest to oczywiście naprawa, tylko obejście problemu ale wszystko gra. Co do zwężki, to bym musiał termostat wymienić na niepodziurawiony i wtedy z nią się bawić, nie wiem, może kiedyś znów mnie najdzie na szukanie prawdziwej przyczyny, no bo ta zwężka to przecież fabrycznie tam jest i gdyby po usunięciu pomogło, to też by mnie potem zastanawiało, co to się w tym dziwnym układzie chłodzenia wtedy zmieniło, że wskazówka nie leci już w prawo.
Mam podobny problem. Przy jezdzie powyzej 100km/h lub pod gorke wskazowka przechyla sie w prawo ale przy puszczeniu gazu wraca co normy. Dodam ze czesto wlacza sie wentylator. Mam juz dosc bo nie moge nim przycisnac na trasie tylko wleke sie jak slimak. Prosze pomozcie.
Miras jar jest offline   Odpowiedź z Cytatem