31-01-2018, 11:38
|
|
|
ford::professional
Imię: Robert
Model: Mondeo TitaniumX Panther Black
Silnik: 2,5T 258KM 396Nm
Rocznik: 2007
|
Odp: A jak u was ze smogiem?
Cytat:
|
Mając na uwadze doświadczenia z lat ubiegłych zakupiłem od chinoli oczyszczacz powietrza Xiomi Air Purifier. Via Gearbest bo tam znalazłem najtaniej , choć prawie 2 miesiące czekałem Wrażenie organoleptyczne super. Wykonanie pierwsza liga. Jest podłączony do netu, a dzięki aplikacji widzę on-line co się w chacie z powietrzem dzieje.
Jakiś czas nie wiedziałem czy to w ogóle działa, czy tylko bajer. Do czasu aż ciekawski kot nie odpalił kuchenki indukcyjnej na której stał garnek z kapustą, więc w chacie zrobiło się szaro. Ale zanim zapanowała ciemność, to dosłownie z kilku sekundowym wyprzedzeniem oczyszczacz (ma czujnik) wszedł na maksymalne obroty i zaczął ratować sytuację w pokoju dziennym. Obecnie zauważam kiedy pracuje praktycznie bezszelestnie, a kiedy obroty rosną i urządzenie stara się podnieść jakość powietrza. A więc coś tam czuwa i syf w powietrzu identyfikuje. Wystarczy zresztą otworzyć okno i przewietrzyć pokój...wtedy znów ciszy nie ma
Czy mniej w domu śmierdzi? Nie wiem, bo jednak nos się szybko przyzwyczaja. Jak wjeżdżam do miasta to mi zawsze śmierdzi, ale już po chwili pobytu w mieście nie wyczuwam tego smrodu. A zupełnie poważnie to osobiście lepiej się czuję. Śpię lepiej. Poza tym urządzenie wymusza jednak ruch powietrza w pokoju, dzięki czemu odczucie komfortu jest wyższe. Ha! Pranie szybciej schnie!
Wczoraj zamówiłem drugi taki sam i postawie go u dzieciaków w pokoju. Jeden z nich to alergik na roztocza i kurz, więc jestem bardzo ciekaw efektów. Zamówiłem również filtr przeciwbakteryjny, więc prewencja będzie na pełnym wypasie.
|
To dobre wieści Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Godzinę temu kupiłem taki na allegro.