View Single Post
Stary 31-01-2018, 14:13   #4599
latar
FCP member

Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Może tu lepiej będzie kontynuować dyskusję na temat finansowania Mondeo i konkurencyjnych marek.

@cattani75

Leasing EasyDrive od VAGa można policzyć sobie tutaj:
https://kalkulator.vwbank.pl/
Robisz konfigurację ze strony Volkswagena. W konfiguratorze można dodać odpowiednie pakiety serwisowe i przedłużenie gwarancji. Od Passata/Arteona od ręki możesz odjąć 10-12% i wklepujesz do kalkulatora. Potem suwakami dopasowujesz sobie parametry. U dealera oferta na VW jest z ratą 6-7% niższą niż ta z kalkulatora.

W przypadku leasingu EasyBuy 101% to te okolice można uzyskać w przypadku min 10% wpłaty własnej, 3 latach (35 miesiącach) rat i 1% wykup. Czyli oprocentowanie roczne 0,75% (o ile dobrze policzyłem).
W przypadku 3 lat wychodzi łącznie <103% (roczne 1,85%). Tradycyjny leasing bankowy jako alternatywę znacie. Osobiście mniej niż 5% nie widziałem.

Jeżeli ktoś po zakończeniu leasingu planuje wykup prywatny samochodu i potem po 6 miesiącach jego sprzedaż to jest to najtańsza chyba opcja finansowania samochodu. Z wad? Trzeba zamrozić wysoki wkład własny lub płacić wysokie raty. W przypadku EasyDrive można wyjechać z zerową wpłatą własną i spłacać tylko utratę wartości.

Mam AC+OC załatwiane u dealera. VAG ma chyba porządne umowy z Allianz bo całe ubezpieczenie:
• OC
• AC - nowe części z ASO
• Assistance - najwyższy, samochód 10dni, laweta do 600km za granicą
• NW
• Autoszyba - nowa z ASO
zapłaciłem 2,8%.

Pisałem tutaj, że przymierzałem się do Fiesty 1.0EB 100KM ST-Line za 72.324PLN ale nowe Polo MK6 GTI 2.0 TSI 200KM DSG za 108.710PLN wychodzi mi 105 zeta miesięcznie drożej.

Normalnie nie ma jak kupić sobie Forda :/

Ostatnio edytowane przez latar ; 31-01-2018 o 14:16
latar jest offline   Odpowiedź z Cytatem