Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana akumulatora
View Single Post
Stary 31-01-2018, 19:10   #550
Chmielsen
ford::amateur

Imię: Kamil
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
Domyślnie Akumulator Mondeo mk4 koniec 2008 2.0 TDCI 140KM

Witam musze wymienic akumulator w moich mondku. Chcialem zaglądnąć na stary akumulator zeby odczytac jakie parametry powinien miec, niestety musial bym go wyciągnąć całkowicie. Mógłby mi ktos powiedziec jaki akumulator byłby odpowiedni? szukalem w internecie lecz nic sensownego nie znalazłem.

Drugie pytanko czy slaby akumulator moze byc powodem błędów?
Wyskoczył mi komunikat Silnik Usterka, po podłączeniu do komputera pokazały się dwa błędy p0087 oraz p253f

p0087- za niskie cisnienie paliwa
p253f- zużyty olej

komunikat pojawil sie po zwolnieniu- zjazd z autostrady, co do oleju- wymieniony razem z rozrządem ~200km temu co do cisnienia paliwa silnik chodzi normalnie, nie zauwazylem spadkow mocy czy czegokolwiek niepokojącego. Proszę o pomoc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam Kamil Chmielewski szczęśliwy posiadacz Mondeo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chmielsen jest offline   Odpowiedź z Cytatem