Cytat:
Kolega
@ wrzoch
pamiętam że kiedyś miałeś jakiś problem ze swoją skrzynią.... Uporałeś się z nią?
Druga sprawa to pamiętasz jak odpisywałem problem iż wsadziłem do mojego Focusa 2.0 163 z 2011 roku skrzynie z C-maxa z końca 2014 roku i okazało się że skrzynia działa, zmienia biegi ale ma ograniczone funkcje bo jest tylko tryb "D" i skrzyni nie udało się przeprogramować aby chciała działać w pełnym zakresie.
I tu mam pytanie do Ciebie lub do innych czy wiesz może czy można wsadzić używaną skrzynie z innego Forda lub nawet tego samego i czy ta operacja zadziała? Oczywiście bez podmiany sterownika TCM bo rozmawiałem z kilkoma warsztatami które montowały używki ale zawsze podmieniali sterownik TCM.
Pytam się ponownie bo już trochę lat na rynku jest ta skrzynia i może ktoś problem ogarnął....?
|
Miałem problem z zaworami wymieniłem do tego okazało się że tcm jest walnięty wymieniłem na używkę za 1000zl śmiga jak ta lala ogólnie kosztowało mnie to z olejem 2500, dwa zawory miałem rypniete pojeździłem 400km wyskoczył mi kolejny zawór wymieniłem kolejne 300km powrót błędów na zawór który był wymieniony na nowy więc postanowiłem zmienić TCM problem znikł dwa zawory były zwalone dawały za dużo omów trzeci był dobry nie idzie zdiagnozować samego tcmu niestety do chwili aż całkiem nie walnie, zawór który wymieniłem dodatkowo był sprawny więc przyczyną tylko mogła leżeć po stronie od TCM