View Single Post
Stary 03-02-2018, 09:14   #4613
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał pitekantrop Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety, ale nie. Jakbyś się zainteresował (YouTube), to byś wiedział, że ta V6 brzmi jak R4 i jest za to strasznie krytykowana przez większość testerów.
Pewnie masz rację. Dlatego jeżdżę dieslem gdyż V6 mnie nie interesuje. Moje stwierdzenie odnosiło się tylko i wyłąćznie do faktu wyposażenia auta w V6, a czy on brzmi tak czy innaczej to juz inna sprawa.

Cytat:
Napisał pitekantrop Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No ale to niestety nie pochwała dla Forda, tylko dla Peugeota.
Za brzmienie głównie odpowiada wydech, a ten jest dziełem Forda. PSA stosuje zupełnie inne systemy redukcji emisji - czyli inny wydech. Natomiast na pewno należy pochwalić PSA za kulturę silnika przy wyższych obrotach który ciągnie do 5 tyś nie gorzej niż nie jeden TSI. No i sprawdzone rozwiązanie, które daje nadzieje na sensowna bezawaryjność. A za to też należy pochwalić Forda USA, że po Mk3 i wpadkach z własnymi dieslami kopnął w d..ę nierozgarniętych inżynierów z Europy i wziął gotowe rozwązanie od PSA. To nie wstyd, ale mądre i startegicznie podejściem które stosowało jeszcze kilka innych firm. A VAG próbował w Europie na własna rękę własnych diesli i skończyło się to dieselgate

Bump:
Cytat:
A wg mnie zamiast Vignale można niewiele dokładając wziąć Audi A6.
Ja komus nie zależy na wyposażeniu to nie bierze Vaginale tylko najtańsza wersję Mk5. Wtedy będzie miał porónywalnie to samo za 1/3 ceny A6

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 03-02-2018 o 09:20
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem