Odp: Błąd P269B i B10A2 co znaczy i z czym się wiąże?
Witam, niestety problem ten to jakaś makabra. Ten 2 błąd to czujnik powypadkowy. Okazało się ze auto miało mała stłuczke tzn lewy reflektor i włączył się ten błąd mimo iż nic nie działo się od roku czasu ( czyli od zakupu ).
Teraz pytanie co do 2 bledu.
Pojechałam na warsztat. Mechanik podniosł auto obejzał kable następnie zaczą mierzyć napięcie w kostce było 0.00 potem wzią byle jaka świece zarową i zmierzył jej napięcie bylo coś około 0.65 czy jakoś tak i po 5 min stwierdzil ze to świeca w obwodzie dpf. Oczywiście znalazłam taka świece w serwisie Forda w Niemczech ale uświadomił mnie ze to wcale nie musi być świeca. Jest tam dużo czujników np. Sensor temperatury....i że to może być wszystko. Podpowiedzcie jak sprawdzić co musze naprawic. Auto ma 50000 najechanie. Był kiedyś problem z sonda. Ale podobno usunięty. Teraz śmierdzi nieprzepalonym a raczej zapchany juz dpf i nie wiem co robic. W tym stanie jeżdżę juz jakieś 700km. Nawet probowalam jechać na wysokich obrotach żeby może samodzielnie coś się zaczęlo wypalać ale jakoś nic nie dziala. Proszę doradźcie.
|