Cytat:
|
jestem zdecydowany na opony Dunlop Sport Maxx RT2 235/45 ZR18 (98Y) XL osłona felgi (MFS)
|
Ja również biorę pod uwagę Dunlop Sport Maxx RT2, tylko że w rozmiarze 245/45R19, bo do S-Maxa mk2.
Rzeczywiście wcześniejsze opinie dotyczące pierwszej generacji RT mówiły o bardzo szybkim ścieraniu się. Takie też informacje płynęły z testów. Opony ponoć kleiły się prawie jak opony wyścigowe (nawet na deszczu), ale też w takim tempie znikały.
Dlatego do wcześniejszego S-Maxa mk1 kupiłem Goodyeary F1 Eagle Asymmetric 3 (225/55R17), bo parametry przyczepności w testach zwłaszcza na mokrym wychodziły podobne, a przebiegi jednak na GY były większe.
Te GY mogę z czystym sumieniem każdemu polecić – już pisałem o tych oponach w tym temacie.
Mam je też w Mondeo ST220.
Ale teraz właśnie zastanawiam się nad Dunlopami Sport Maxx RT2, ponieważ zwróciłem uwagę na to samo co Ty. Test pokazuje zdecydowanie poprawioną żywotność opony przy pozostawieniu przyczepności na starym poziomie.
Z testu wynika, że przyczepnością na mokrym przewyższa Goodyeary F1 Eagle Asymmetric 3.
Mam jednak pewne wątpliwości, które wynikają z tego testu:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article...-Tyre-Test.htm
Tu bowiem Dunlop w prowadzeniu na mokrym wypadł gorzej od GY…
Ja jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji, bo wolę poczytać kilka kolejnych testów przeprowadzanych przez inne instytucje czy redakcje. Dopiero wyciągnięcie jakiejś średniej z wyników kilku odrębnych pomiarów daje pewność, że nie ma tu ustawionego testu.