Temat: [C-MAX 2003-2007] Silnik nie uruchamia się 1.8HE
View Single Post
Stary 06-02-2018, 13:15   #13
rafaljereczek
ford::amateur

Model: Ford Focus C-MAX
Silnik: 1.8 duratec HE
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Silnik nie uruchamia sie

Cytat:
Napisał Gregi86 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wylacznik zderzeniowy jest w kabinie i jedyne co robi to odcina zasilanie pompy paliwa,
czujnik zderzeniowy to inna sprawa, wtedy w systemie jest crash data, swieci sie poducha (moze wystrzelic ale nie musi)
sprawdz przekaznik od BCM i mase o ktorej bylo pisane w postach ktore Ci podeslalem
Masę sprawdziłem w 3 punktach pod maską wyczyszczona i dokręcona, na silniku sprawdziłem miernikiem bo nie mam jak zejść pod auto ale jest oki, za schowkiem nie mam żadnych modułów tylko pod schowkiem skrzynka bezpieczników ,wszystkie sprawdzone , pod maską też sprawdziłem bezpieczniki i przekaźniki, przewody przy wtyczkach pcm też są całe i w dobrym stanie

Jako ciekawostkę powiem po odłączeniu akumulatora na parę minut reset komputera, i podłonczeniu na nowo, błąd znika jest zasilanie na liczniku , wszytko jest oki przez kilka kilkadziesiąt sekund raz było że 3 minuty oki potem licznik gaśnie i wyświetla poduszkę.

Przez ten czas jak jest wszystko dobrze jedynie temp zewnętrzna jest nieprawdilowa -60

Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
rafaljereczek jest offline   Odpowiedź z Cytatem