View Single Post
Stary 06-02-2018, 14:59   #1
kevcio60
ford::amateur

Model: Fiesta
Silnik: 1.4TDCI
Rocznik: 2002
Arrow Proces wymiany radia 3500EON na "nieoryginalne" z bluetooth

[MK6] Fiesta 3500 EON RDS - wymiana radia / pytania.

Witam, posiadam Fieste MK6 i zastanawiam się czy wymienie tutaj radio na "nieoryginalne"
Przejrzałem już wiele tematów ale i tak postanowiłem napisać żeby się wszystkiego upewnić, bo na autach się nie znam i będę pierwszy raz takie coś robić.

Radio to 3500 EON RDS kaseciak jak na foto(mam adapter kaseta > jack - słaba jakość :/).
Spoiler:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

1) Muszę kupić ramkę DIM1 lub DIM2(czym się różnią?) Chce radio na "1slot" i na górze bądź dole mieć pustą półeczkę ale mieć w zapasie zaślepkę.. Oryginał ma 1.8DIM czy zmieści się tam 2DIM(wyczytałem że chyba tak, ale pytam dla pewności..)? Czy mógłby ktoś mi podać linka do takiej rameczki allegro?

Taki chce efekt:
https://i.imgur.com/9mwYk0E.jpg

2) Czy do tego przedniego panela muszęe mieć jakieś specjalne kluczyki czy "wyjmowaki" jeśli tak, to proszę o link do allegro(fajnie gdyby były z tą ramką czy coś w pakiecie).

3) Czy są na allegro(nie mogę znaleźć) te przednie panele(konsolą środkową z otworem 2din) żeby nie musieć ręcznie wycinać tych dwóch pasków, aby wyglądało to estetyczniej, jeśli tak to proszę także o linka do allegro.

4) Jakie radio do 300zł(najlepiej mniej) z Bluetooth, Aux polecacie aby wrzucić do auta(głównie muzyka, bassy)?

5) Jakie kabel, bądź przejściówkę potrzebuje aby potem podłączyć to "nieoryginalne" radio? (także proszę o linka do allegro).

Zdaje sobie sprawe że jest wiele tematów na ten temat(przeczytałem z 50, ale dalej nie dawały mi satysfakcji odpowiedzi, tak będę czuł się bardziej bezpiecznie, nie pomylę się i nie zrobię żadnego błędu...).

//mogę udokumentować wszystko zdjęciami dla innych(wiele tematów umarło ze zdjęciami).

Pozdrawiam i bardzo serdecznie dziękuje za odpowiedzi. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez kevcio60 ; 06-02-2018 o 15:07
kevcio60 jest offline   Odpowiedź z Cytatem