Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 06-02-2018, 15:24   #4565
pitekantrop
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał bromsky1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A może pitekantrop nie wie, że można regulować wysokość fotela i w ten sposób dopasować ułożenia pasa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Masz na myśli, że w Fordzie fotel ustawia się pod pas? Genialne!

Desperacja w próbie obrony kretynizmu Forda robi wrażenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Widać kwestia przyzwyczajenia, ewentualnie w mondeo jako że nowy to mocniej dociska do ciała.
O, i to jest pierwszy głos rozsądku w sprawie pasów na tym forum. Dziękuję.

Rzeczywiście może być tak, że mimo iż pas był niżej w Insignii, to jeszcze dodatkowo był luźny, bo jednak przejechałem nią ponad 300 000 km. Pamiętam, że pod koniec kadencji Insignii zdarzało się, że przytrzaskiwałem go drzwiami po szybkim wyskoczeniu z samochodu, bo sprężyna już tak mocno go nie wciągała. Więc teraz jest wyżej + jest nowy i sprężysty, w dodatku chyba jest trochę węższy.

Bump:
Cytat:
Napisał prokop123 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mam 176cm, lubię siedzieć trochę wyżej, żeby nie było uczucia że tre tyłkiem po asfalcie.
Mam pas ustawiony na najniższą pozycję w słupku B.
Nigdy nie miałem odczucia że pas jest za wysoko lub pod złym kątem, po prostu leży ładnie na ramieniu tak jak w moim poprzednim MK3.

Nie widze też, a po tylu postach specjalnie wczoraj poszedłem do auta na oględziny, aby deska rozdzielcza była pofalowana, jest po prostu prosta, taka jaka powinna być.
Nie jest, siedziałem w Vignale i jest to samo, spójrz dokładnie jak idzie względem krawędzi szyby. A najlepiej zrób zdjęcie z flashem - wystarczy jej lewej połowy, bo największe jej wybrzuszenie jest właśnie na jej lewym końcu.

Nawet tutaj widać jak jeździ z kamerą na głowie:

https://www.youtube.com/watch?v=cN1UysqGZqA

I tutaj też:

https://www.youtube.com/watch?v=7BGc4urhD60

Ostatnio edytowane przez pitekantrop ; 06-02-2018 o 15:35
pitekantrop jest offline   Odpowiedź z Cytatem