Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 07-02-2018, 02:25   #4582
pitekantrop
ford::average

Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Widziałem kierownice ze zdublowanym sterowaniem menu po lewej i po prawej stronie. Ja, nie wiem czemu, ale po lewej mam sterowanie menu, a po prawej sterowanie radiem.

Za to na dole - po lewej tempomat, po prawej sterowanie telefonem.

I powiem tak, o ile jakościowo te dolne przyciski "na skrzydełkach" są dobre (ale rozkład tempomatu do kitu), o tyle już te górne przyciski to totalna chińszczyzna i w ogóle nie przemyślana.

Tak jak napisał domadm - każda z czterech strzałek z tego sterowania menu ma inny kształt i wymiar, bo ktoś chciał zabłysnąć i zrobić 3D-design, przez co każdy wymaga innej siły nacisku, poza tym nie są symetryczne i równe geometrycznie i nie da szybko tym pykać jak w Insigni polifcie czy Pasku, tylko trzeba umieć trafić w te strzałki, żeby nie wcisnąć sąsiedniej. Totalna patologia. Choćbyś nie wiem ile trenował, nie jesteś w stanie szybko poruszać się nimi w menu.

My to jednak w Europie mamy luksus.

A najlepiej wyglądają bazowe Mondeo bez tempomatu z tą zaje****ą "zaślepką".

Boże...

To czasami aż ciarki człowieka przechodzą.

Nigdy w życiu nie zapomnę tego "samochodu".

PS: "Genialny" i "bardzo przydatny" jest przycisk "i". Wyświetla menu ustawień w SYNC, których... nie można wybierać z kierownicy. Chyba już nie mieli co wstawić w tych symetrycznych skrzydełkach, bo nie mam pojęcia po co mi skrót na kierownicy do ustawień, w których mogę grzebać tylko palcem na ekranie...

Ostatnio edytowane przez pitekantrop ; 07-02-2018 o 02:30
pitekantrop jest offline   Odpowiedź z Cytatem