Temat: [Mondeo 2007-2014] Webasto - samodzielny montaż
View Single Post
Stary 07-02-2018, 09:19   #219
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Webasto - samodzielny montaż

Cytat:
Napisał mm32 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W komorze silnika.Wtyczka od pompy wody powinna być w okolicach węży nagrzewnicy.
Prośba - mógłbyś mi zaznaczyć miejsce na załączonym schemacie?

Cytat:
Napisał lsulima Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Instalacja elektryczna musisz położyć cała.
Po VIN opis mojej wiązki jest następujący: "od 07.02.2011, do 22.12.2014, Mondeo 2007-2014, LHD, Standardowy elektr. rozrusznik, Z dod. nagrzewn." Czy to oznacza, że instalacja elektryczna komory silnika powinna być w porządku?

Inne opisy wiązek mają taki fragment: "Z dod. nagrzewnicą/programowalną", "Z dodatkową nagrzew. na paliwo" oraz "Bez Nagrzewnicy Pomocniczej". Ciekawe czy w wypadku wiązek mających w nazwe jakąkolwiek nagrzewnicę to bez róznicy czy faktycznie obsługują inne typy...

Czy jeszcze jakiejś wtyczki / pinów szukać? W kabinie? Kokpitu? Opis mojej nie daje informacji ani czy obsługuje ani czy nie obsługuje nagrzewnice dodatkową: "LHD, Klim. dwustref. z aut. kontr. temp., Z elektroniczna kontr.statecznosci, Z układem zamka centr. bez kluczyka, Ubogie wyp. z naw./CD/radiem AM/FM, Reflektor ksenonowy". W wypadku wielu innych wiązek kokpitu jest informacja z lub bez dodatkowej nagrzewnicy...
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg G016279902.jpg (74.6 KB, 117 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 07-02-2018 o 12:30
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem