View Single Post
Stary 07-02-2018, 16:40   #8
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Jedziesz sobie autostradą a tu babcia w poprzek drogi sprawdza czy jej żarówka ś

Cytat:
Napisał kumpel Fordzika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ta sytuacja dowodzi, że jednak starszych ludzi winno się kierować na badania raz na rok
Można gdybać czy to tylko kwestia wzroku.

Cytat:
Napisał Surmikmk2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja uważam, że autostrada powinna być oświetlona na całej długości.
W Anglii są niektóre fragmenty oświetlone. Zazwyczaj z tabliczką że od godziny 3:00 do 5:00 oświetlenia nie ma. Nie uważam to za dobre rozwiązanie.
(Pomijając fakt, że Anglicy mają oświetlone znaki w mieście )
Podczas dłuższej jazdy często jestem bardziej zmęczony na oświetlonej niż na "czarnej jak smoła drodze". Dodatkowo zauważyłem, że chyba gorzej widzę w nocy auta na drodze (autostradowej) oświetlonej niż na takiej gdzie oświetlenia nie ma.
Nie mówiąc o kwestii skażenia środowiska "światłem" czyli tzw. light pollution.
Tak prawdę mówiąc, to jedyne co lubię, to nowe cat-eye (w różnych kolorach) plus dynamiczne światła LED'owe plus te pionowe barierki oddzielające drogi w przeciwnych kierunkach (przez co można zapuścić długie).
Ciekawi mnie czy auto którym podróżował nagrywający był wyposażony w systemu wykrywające przeszkody, ale podejrzewam że raczej ten system nie jest w stanie wykryć takie rzeczy przy takich prędkościach. Proszę mnie poprawić (wiem że są różne systemy: jak city stop od określonych prędkości do określonych prędkości czy aktywny tempomat, ale nie jestem specjalistą w systemach VW i czy mają jakiś dodatkowy "ficzer")
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem