Dziwna praca silnika, ,,dławienie" i szarpanie
Witam. Jest to mój pierwszy post więc prosze o wyrozumiałość i jezeli ten problem juz sie pojawil (nie znalazlem odpowiedzi na moje pytania) to z góry przepraszam.
Więc tak, posiadam Forda z konca 2002r z silnikiem 2.0 tdci 115km
Problemy mam takie
-auto ma wymienione świece a czasem nie odpala, wyglada to tak ze raz zapali na strzała, raz trzeba ,,męczyć" go z 10 min i widać ze ma chęć odpalić a coś mu nie daje
-ma dośc niskie obroty bo jakieś 700-800 nie wiem moze takie powinny być, na zimnym obroty falują przez chwile
-szarpanie... Samochód na wolnym biegu szarpie, raz mniej, raz bardziej, czasem wcale, nie ma znaczenia czy cieply czy zimny, jest po prostu różnie. W dodatku silnik tak jakby sie dławił, i to zjawisko też nie wystepuje zawsze, no ale jak wystepuje to tylko po odpaleniu
-no i sprężynka o której troche poczytałem, wyskakuje gdy jade powyzej,, setki" i wcisne mocniej gaz, samochod traci moc, ale idzie, nie trzeba go odpalać ponownie, dodam że to też nie wystepuje zawsze bo czasem jest a czasem nie ma...
Jak myslicie o co tu chodzi? Samochód potrafi chodzic naprawde bardzo ładnie, cicho i ma swoją moc, no ale problemy ktore wymieniłem występują. Z góry dziekuje bardzo za pomoc
Ostatnio edytowane przez kuba_40 ; 07-02-2018 o 20:06
|