Cytat:
|
Zależy co znaczy prawidłowo... Nie widzę konsekwencji w ich działaniu. Sa momenty, że sobie je wyreguluję, ale są momenty, że włączają się gdy prawie nie ma kropel na szybie i np. 4 razy przejdadą niemal suchą szybę pod rząd, a są momenty (sporadyczne), że szyba pełna kropel i włączają się jakby w ostatnim możliwym do zaakceptowania momencie (mimo, że czułość już najwyżej ustawiona).
|
Dokładnie. Nie raz sobie kapie cały czas tak samo i chodzą sobie powoli a nagle zaczynają naparzać jak głupie mimo że opady nie są większe ani nic mnie nie mijało itd. A czasami odwrotnie. Więc jak czujnikowi się foch strzeli to czeka do ostatniej chwili
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Może po prostu czujnik gdzieśzłapie więcej wody i dla tego. Regulacja na manetce u mnie chyba działa bo jak damna minimum to bardzo musi mi zalać szybę a jak na max to jednak mniej. problem widze bardziej w tym że regulacja powinna być przesunięta na wyższą czułość bo na min to na prawdę nic nie widać przez szybę. Gdyby to co namax było 2 kreski niżej byłoby ok