Witam ponownie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dawno nie pisałem, ale miałem ku temu powody
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mianowicie przez ten czas diagnozowałem samochodzik z rana, podczas jazy i woogole. Co do pracy egr podczas jazdy kiedy chcę przyspieszyć zawór się zamyka (a tak powinno być, bo przecież silnik pod przyspieszania potrzebuje tylko powietrza a nie mieszanki powietrza i spalin. na wolnych obrotach erg się otwiera . moje podejrzenia padły więc na czujnik MAF. w tych silnikach czujnik ten posiada także czujnik temperatury powietrza zasysanego ( takie 2 in 1 ). Niestety w forscanie nie mam możliwości podglądu tej temperatury, iż jest ona wyrażona w Voltach. Natomiast co dziwne jest , dla mnie wskazania samego czujnika MAF ponieważ w forscanie na wolnych obrotach wskazuje miedzy 6 a 7 g/s. posiadam także interfejs i program MAXIECU pod forda, a tam wskazania są 60 -70 g/s
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.i teraz nie wiem czy program któryś jest do d.... czy może ECU szwankuje czy sam czujnik. Dodam że w programie MAXIECU jest adaptacja MAF , którą wykonałem i silnik jakby lepiej pracował ale niestety spalanie w mieście to 9.5 /100 a w trasie 8.5/100 . Jakieś sugestie?? przymierzam się do wymiany przepływki, tanio nie będzie bo w granicach 100 euro
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.