Temat: [Mondeo 2000-2007] Brak tylnych świateł przeciwmgielnych
View Single Post
Stary 14-02-2018, 07:56   #8
c_daniel
ford::amateur

Imię: Daniel
Model: Mondeo MK3
Silnik: 1.8 Duratec 125KM
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Brak tylnych świateł orzeciwmgielnych

Cytat:
Napisał Mariusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W jaki sposób sprawdzałeś obecność napięcia na lampach przeciwmgielnych? Czy masę brałeś z oprawki żarówki, czy z karoserii do miernika? Może brak jest masy w oprawkach żarówek (częsta przypadłość). Sprawdź omomierzem przejście pomiędzy karoserią, a oprawkami żarówek. Jeśli brak przejścia to poprowadź ekstra masę z karoserii do oprawek żarówek.

Do przeciwmgielnych nie ma przekaźnika. Jest jedynie 1 bezpiecznik o numerze 62, 15A przy lewym kolanie kierowcy.
Żarówka przeciwmgielnych w nadwoziu kombi to ta sama co i przy pozycyjnych tylko ma drugi mocniejszy żarnik P21/4W, więc masa jest ok bo pozycje świecą brak prądu na zasilaniu drugiego żarnika, trzeba szukać dalej mam już schemat przełącznika sprawdzę czy z niego wychodzi prąd.

Bump: Mam już schemat instalacji do lamp. Sprawdziłem przełącznik i po włączeniu tylnych przeciwmgielnych prąd na pinie 2 się pojawia natomiast nie dociera do lamp. Teraz do sprawdzenia wtyczka c70 oraz C540a i C541a
c_daniel jest offline   Odpowiedź z Cytatem