Temat: [Focus 2011-2014] Używanie programu Focccus
View Single Post
Stary 16-02-2018, 16:02   #136
multimen
ford::beginner

Model: Mondeo MKV Titanium
Silnik: 2.0TDCI 180KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Używanie programu Focccus

Mała aktualizacja wgralem do viakena stn1170 firmware 3.3.1... i podpiołem foke pod ForScan, wybrałem programowanie i dowiedziałem się tyle że nie zacznie procedury bo musi pobrac z neta plik no to kliknołem pobierz i oczywiscie pobrał vbf z nr PCM po czym otrzymalem komunikach ze wgrano do modulu second boot loader i ostrzezenie ze działanie nie jest bezpieczne i mam się upewnić że aku jest naładowane, laptop też że ma wyłączone wygaszacze, st-by itp i czy jestem gotowy kontynuować ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sprawdziłem w mondeo to samo pobieranie pliku z symbolami pcm second boot loader loaded to module i to samo ostrzeżenie..... co o tym myslicie ? Jakie jest prawdopodobienswto ze uwali auto 99% ? Czy znikome ... czy to standardowe ostrzeżenie ? Nigdy wczesniej nie używałem forscana do aktywacji a widze na youtubie że ludzie używają Forscana smiało do aktywacji .... ja anulowałem bo aku jest troche wymarznięte 75% naładowania... wygląda na to że Focccusa też to bolało tyle że nie potrafi sam sobie pobrać plików vbf a skoro ma katalog i wywala błąd to znaczy że brakowało odpowiedniego , forscan sam pobiera plik który jest wymagany do procedury central configuration w bcmii

Ostatnio edytowane przez multimen ; 16-02-2018 o 16:12
multimen jest offline   Odpowiedź z Cytatem