W mondeo zrobilem aktywacje w 4min za pomoca elmconfig. W focusie mk3 2013 sa problemy nie jestem ekspertem elektronikiem programista tylko mechanikiem i altywacje robie pierwszy raz w zyciu tzn juz 2 bo w mondku zrobilem dolozylem tempomat bez problemu.
Forscanem udalo mi sie odczytac konfiguracje i z edytowac ale sie zamotalem bo mialem polski jezyk i czesc bylo nie przetlumaczone i to pol opisow po polsku i po angielsku i moeszane tak ze nie znalazlem z wrazenia ASL i nie zedytowalem i tempomat w FF3 nie ruszyl ale wiem gdzue popelnilem blad przestawie forscan na english i jutro kolejne podejscie musze zedytowac ASL w nadzieji ze tempomat zagada. Teraz ma DTC uszkodzenie mechacniczne uklad kierowniczy... co swiadczy ze jest klawiatura wpieta i nie ma aktywacji ASL.
Focccus mnie stresuje nie sciaga plikow z neta nie pisze czego mu brakuje jedna vielka nie wiadoma, myslalem czy by nie wrzucic mu do katalogu vbf tych ktore pobral forscan z neta do swojego katalogu z kalibracjami bo musi miec pliki sbl brak second boot loadera skonczy sie uwalemiem modulu i nie znam sie ale chyba bez boota zaden mikroprocek nie ruszy i tylko programowanie przez ISP moze pomoc bezposrednie wgranie a skoro to sie odbywa przez can to tak jak usb jest szyna danych i uklad odpowiedzialny za przelaczenie trybu pracy procesora z praca na odczyt zapis .... Focccus nie pozwolil odczytac konfiguracji z bcm z braku vbf i zrezygnowalem z jego uzycia. Teraz rozumie w czym lezy ryzyko bo jak uwali sie boot loader to traci sie komunikacje z prockiem.... dlatego uwazam ze nie powinno sie wgrywac konfiguracji pobranej z neta na sile jak nie odczyta jej z auta bo to juz swiadczy o tym ze lacznosc jest nie kompletna i nie jest bezpieczna... w dodatku forscan pobral vbf zarowno przy odczycie jak i wgrywaniu. Sorry za bledy pisze z smartfona z ekranem fullHD i czcionka jest micro
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Update^:: wszystko wgrane bez problemu aktywowane kierownica z tempomatem i klawiszami do BT/vc ktore steruja radiem na androidzie odbieranie rozmowy na zielonej sluchawce konczenie na czerwonej dziala z automatu wszystko ok aktywowane tempomat i limiter predkosci ,wyzerowany system multimedialny czyli nie ma bledu o braku radia fabrycznego, aktywowany asystent ruszania pod gore, aktywowany antynapad po ruszeniu, i aktywowany DDS tyle ze w forscan nazywa sie inaczej ale ma wartosc 44 wiec mozna sie po tym zorientowac... zrobiona incializacja abs tez bez przeszkod wykasowane DTC wszystko w kilka minut jednym programem .... tak ze Focccus narazie idzie w odstawke nie bede z niego korzystal.....
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. dzieki za wszelaka pomoc lub jej brak ktory zmotywowal do szukania grzebania prawdy i zrozumienia calosci problemu....