Cytat:
Nie wiem czy w dizlu az tak się różni ale ja u siebie miałem tą wkrętkę trochę inną - bez tego cycka do kręcenia w palcach tylko na "krzyżak" były rowki. Odkręcałem to otwieraczem do piwa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. miał odpowiednią szerokość żeby wejść w otwór i nie obrobić tego rowka, odpowiednią twardość i nie był tak długi jak śrubokręt więc się mieścił. przyznam że momentami to niemal na chama kręciłem. Też miałem coś takiego na początku ze przekręcił się trochę (poł obrotu , może trochę wiecej lekko a potem nic)
Oczywiście odkręcasz w lewo jak każdą śrubę? Nie chce Ci źle doradzić ale wydaje mi się że za słabo próbujesz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja się z tym trochę męczyłem też bo nie chciał iść. Tyle że u mnie jak dobrze założyłem otwieracz to nie miałem jak urwać tego a u Ciebie może urwać się ten dzyndzel do odkręcania i wtedy trochę zabawy będzie. Ja to robiłem w dodatku przez górę na czuja bo nie miałem jak auta podnieść Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Spróbuj jakas dźwignię zrobić.
A jak masz dojście od dołu to nie łatwiej zdjąć ten wąż obok?
|
Tak w lewo idzie tylko i wyłącznie 1/4 obrotu potem blokuje i jak mocniej biorę to aż się wygina ten szyndzel. Czyli mocniej dam i coś może strzelić. Tam jeszcze jest zaznaczone na biało tak jakby dla pewności było zaznaczone że przy zakręceniu musi być w tej pozycji. Słyszałem teorię że trzeba przekręcić o to 1/4 a potem go wyciągnąć delikatnie bo ktoś już tak robił wiele razy. Teraz nie mam jak sprawdzić bo mnie nie ma w kraju, ale za jakiś czas przyjadę i przyatakuję to ponownie, dam znać jak poszło. Fajnie jakby się znalazł ktoś kto na 100% to robił i się wypowiedział to wiedziałbym że na 100% mogę użyć większej siły.
Cytat:
|
sprawdz czy otwor po lewej stronie jest czysty, moze otwierasz zawor a z powodu zapchanej rurki nie leci
|
Tak sprawdzałem, sprawdzałem ten otwór i tam blokuje coś twardego plastik, tak jakby ścianka tego pokrętła. MOże faktycznie to się przekręca i wyciąga?