Ograniczniki skrętu stosuje się po to, żeby przy maksymalnym skręcie kół opony nie ocierały o nadkola.
Jednym z bardziej znanych przykładów aut, gdzie to stosowano, były Hondy Civic VI generacji w wersjach VTEC - niektórzy nieobeznani w temacie właściciele cieszyli się, że układ kierowniczy jest bardziej bezpośredni niż w zwykłych Civicach, bo potrzeba mniej obrotów "od oporu do oporu", podczas gdy prawda była prozaiczna - ograniczniki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Samochód jeździł więc tak samo, tylko że miał średnicę zawracania jak tankowiec, w porównaniu do słabszych wersji silnikowych - po prostu nie dawało się aż tak mocno skręcić kół.
W Mondeo nie mam zielonego pojęcia, jak duże są różnice w promieniu zawracania.
EDIT:
Nie mogę znaleźć nigdzie zdjęcia elementu do Mondeo, znalazłem tylko na ford-akcesoria.pl info, że w ASO powinno to kosztować 123 złote za komplet (czyli trochę drogo, zważywszy na fakt, że komplet Febi Bilstein do Volvo kosztuje jakieś 40-50 złotych).
https://www.akcesoria-ford.pl/ko%C5%...ownicy/1451390
EDIT:
Znalazłem foto.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do Volvo jest całkiem inne, więc w sumie z jednej strony ciężko porównywać ceny, a zdrugiej... 120 zeta za 4 "kółka" to i tak sporo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No ale możliwe, że trzeba będzie wyskoczyć z kasy.