samochód kręci ,ale nie odpala
Witam,posiadam Forda Mondeo MK4 Benzyna 1.6 125KM ,i spotkała mnie dziwna sytuacja,samochód kręcił ale nie odpalał dodam ,że akumulator naładowany ewidentnie słychać ,że rozrusznik również sprawny.Następnego dnia była to niedziela więc nie ciągnąłem go nigdzie od warsztatu samochód również prezentował identyczne objawy.W Poniedziałek zaciągnąłem go do mechanika wskazałem powyższe objawy (dodam ,że od rana przy próbie samochód również nie odpali i prezentował identyczne objawy. Opisałem sytuacje mechanikowi,za około 3 godziny dostaję telefon ,że on własciwie nie rozumie czemu oddałem mu samochód bo pali "na dotyk" i rzeczywiscie zdziwiony przyjechałem do warsztatu samochód odpalał pięknie jak gdyby nic się nie działo.Mechanik rozłożył ręce i skomentował ,że nie ma pojęcia co to mogło być.Drugi dzień auto jeździ bez zarzutu.Drodzy forumowicze czy ktos miał może podobną sytuacje ? Dodam ,że auto ma normalna stacyjke ,nie posiadam przycisku ford power. Czy to może miec cos wspólnego z elektryką ,przykładowo jakis immobiliser.Nie wyskakują żadne błędy.
|