Cytat:
|
Kilka dni kopania w internecie i się udało. Teoretycznie postąpiłem wg instrukcji pilota od alarmu, czyli:
- podłącz akumulator, (wtedy włącza się alarm, u mnie cichy, albo jest wyciszony albo syrena nie żyje),zamknij maskę, wsiądź do auta i zamknij drzwi,
- przekręć kluczyk w stacyjce - zapalają się kontrolki, jak zwykle,
- otwórz drzwi kierowcy,
- wciśnij na pilocie UNLOCK czyli otwieranie drzwi i przytrzymaj ok. 10 sekund
- niebieska dioda LED poinformuje cię mignięciem o wyłączeniu alarmu, to wszystko. U mnie zadziałało. Alarm to Clifford Challenger ST800pc. Nie wiem jak jest w przypadku innych alarmów. Pozdrawiam.
|
Mam 1.8TDCI 2003r i ten sam alarm Challenger #ST800PC w/ Pulse Code.
No i ten sam problem...
Zrobiłem tak jak pisal jrc_69. Podłączyłem akumulator, zaczęły mrugać awaryjne, zamknąłem maskę. Otworzyłem auto z przycisku na kluczyku, zamknąłem drzwi. Przekręciłem kluczyk do pozycji 2, u mnie tylko jakieś dwie kontrolki się zapalają dosłownie na sekundę w tym samym czasie cały czas mrugają awaryjne. Otworzyłem drzwi i nie wyjmując kluczyka ze stacyjki nacisnąłem i przytrzymałem przycisk otwierania drzwi na kluczyku. Dioda niebieska się zapaliła chyba tylko dlatego, ze zgasły na chwile awaryjne a to tak gaśnie i zapala się cały czas. To samo robiłem z kluczykiem na 1 i z wyjętym kluczykiem - generalnie cały czas mam to samo... nic nie kręci.