Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 20-02-2018, 20:37   #4679
andrzej_wa
ford::beginner

Imię: Andrzej
Model: mondeo vignale
Silnik: 2.0 PS AWD
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Fordami jeżdżę z czysto pragmatycznych względów (serce podpowiada lusso od ferreri).
Właśnie wsiadłem do vignale 2.0 PS z AWD.
Nie zauważyłem żadnej z wymienionych przez Pitek... wad.
Jestem średniego wzrostu , małżonka również jeździmy raczej siedząc a nie leżąc więc problemów z ryzykiem dekapitacji nie zauważyłem.
Tempomat przełącza co 1,2 lub 5 km jeszcze nie doszedłem jak to zmieniać ale nie powoduje to dyskomfortu ustawiania prędkości.
Trafienia w res patrząc na drogę nauczyłem się w 5 min i to po ciemku.
Blachy i drzwi spasowane dokładnie, trochę energii przy zmykaniu trzeba użyć ze względu na dodatkowe uszczelnienia i brak kamerdynera.
Zauważyłem za to kilka rzeczywistych niedociągnięć ale wiem jakie i za ile auto kupowałem choć nawet w tych "premium" widuję większe.
Proponuję więc koledze przyjęcie zasady:
"Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma".
Jak to nie pomoże to lepiej pozbyć się auta bo w przeciwnym racie można nabyć wrzody żołądka całkiem niechcąco, a to znacznie zwiększy dyskomfort życia niż katowanie się mondeo.
Na koncie ponad 2*10^6 km i 60+++ więc doświadczenia odrobina jest.

P.S.
Na koncie: Sierra, Focus 2 i 3 (2.0 135), Mondeo 2.2 (175) wizyty w aso dwa razy raz z zerwaną linką sprzęgła i raz z cieknącym amortyzatorem po 200*10^3 km nie licząc oczywiście wizyt przeglądowych. Były jeszcze inne auta od fiata 125 po volvo i dostawczaki od VW i Opla

Ostatnio edytowane przez andrzej_wa ; 21-02-2018 o 20:01
andrzej_wa jest offline   Odpowiedź z Cytatem