Temat: [Focus 2014-2018] Dołożenie kamery cofania
View Single Post
Stary 23-02-2018, 15:58   #234
LukaszWroc
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: FF 3.5
Silnik: 1.5tdci
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Dołożenie kamery cofania do Sync2

Cześć Wam wszystkim.
Kompletuję właśnie graty aby podłączyć kamerę cofania do mojego FF 3.5 z sync 2.
Sytuacja wygląda następująco:
1. W prawym tylnym nadkole mam złącze kamery ( które było tu wspominane ), z wszystkimi sześcioma przewodami.
2. Mam blendę z kamerką oraz całą wiązkę klapy bagażnika.
3. Posiadam piny do podłączenia przewodów w złączu Synca na pozycje 14 i 15.
4. W skrzynce z bezpiecznikami, w bagazniku, posiadam bezpiecznik i instalację pod nim, w złączu F29.
5. W skrzynce bezpieczników w komorze silnika, niestety nie posiadam jednego pina w pozycji F28.

Chciałbym się przygotować sprzętowo w 100%, aby potem udać się do kogoś, kto będzie w stanie ogarnąć temat sofware'owo.

Mógłbym prosić o pomoc we wskazaniu miejsca, w którym trzeba szukać, czy wszystkie przewody będące we wtyku kamery z tylnego nadkola, są doprowadzone do końcowego miejsca przeznaczenia - jak się domyslam, do odpowiednich przewodów, trzeba będzie podłączyć wyjście z pinów 14 i 15 z Synca.
Skrzynka bezpieczników z komory silnika - brakujący pin z F29 - dokąd trzeba doprowadzić przewód z tegoż miejsca?

Będę wdzięczny za wszelką pomoc, starałem się w miarę uważnie przejrzeć cały wątek, ale tych kilku informacji, niestety nie udało mi się wyłowićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
LukaszWroc jest offline   Odpowiedź z Cytatem