Świece żarowe w tym silniku musza działć na tipo top, być względnie nowe i super sprawne. Inaczej nawet przy małych mrozach trzeba kręcić i kręcić jak starego klekota. Mi padły 2 sztuki w silniku można powiedzieć w ledwo dotartym silniku, bo 35 tys km miał wtedy i rozruch był okrutnie utrudniony. Siewce to syf i kila od firmy BERU fabrycznie montowane i nie słuchaj, że ten silni pali bez świec albo na padniętych. Może komuś się udało
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kup DENSO lub NGK ewentualnie BOSCH
Dolewaj do paliwa Cetane Boster to rozruch będziesz miał od kopnięcia. ten silnik jak doświadczam z praktyki lubi ON z wysoką liczbą cetanową. Mało pali na 100km i super startuje nawet na zamrożonym silniku. Warunek bardzo sprawne świece żarowe i przynajmniej dobry akumulator. Ja mam 8 letni fabryczny akumulator. Silnik startuje od kopnięcia.
Bump:
Cytat:
|
Tak. Silnik to druga naprawdę dobra rzecz w tym aucie (po zawieszeniu). Reszta to gniot.
|
Może nie tak wszytko, ale kilka baboli rodem z piekła jest w tym aucie. Powiesić za nabiał chińskich konstruktorów, bo Europejczyk biały żaden tego by tych kilku baboli nie wymyślił
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.