Cytat:
|
Witam.
Aby nie zakładać nowego tematu podepnę się pod ten.
Czy zna ktoś warsztat we Wrocławiu, który ogarnia temat wymiany rozrządu w 1.0 Ecoboost? Mam wyciek oleju (wg. aso z okolicy obudowy rozrządu oraz jakiegoś wałka przedniego). Wg. aso wymiana kompletnego rozrządu jest konieczna w tym przypadku. Cena w aso zaporowa.
|
kolego miałem to samo ale rozrządu nie trzeba wymieniać problem jest w tym silniku że nikt poza aso nie ma narzędzi to naprawy tego nawet jak kupisz blokady do rozrządu to i tak pozostaje magiczne urządzanie chyba do odkręcenia jakiegoś tam koła ponad to musisz to odkręcić a to podobno jest tak dokręcone że tylko tym kluczem możesz odkręcić a potem dokręcić z odpowiednią siłą wiem bo maiłem naprawić z kolegą lecz brak narzędzi spowodował że byłem zmuszony to robić w ASO - w ASO 1700 zł najpierw chcieli 1700 po tym jak zdiagnozowali usterkę a jak przyjechałem na naprawę to doradca krzyknął 3 tyś tyś ale jak zrobiłem zadymę i to ostrą to zostało na tej kwocie 1700 niestety w niektórych egzemplarz to się zdarzało koszt części do tej usterki to 500 zł uszczelki i śruby i taki tam pierdoły