Temat: [Focus 2011-2014] wymiana rozrządu 1,0 Ecoboost
View Single Post
Stary 23-02-2018, 22:34   #22
u08mlap
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: 1,0
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: wymiana rozrządu 1,0 Ecoboost

Cytat:
Napisał Lukass84 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.

Aby nie zakładać nowego tematu podepnę się pod ten.

Czy zna ktoś warsztat we Wrocławiu, który ogarnia temat wymiany rozrządu w 1.0 Ecoboost? Mam wyciek oleju (wg. aso z okolicy obudowy rozrządu oraz jakiegoś wałka przedniego). Wg. aso wymiana kompletnego rozrządu jest konieczna w tym przypadku. Cena w aso zaporowa.
kolego miałem to samo ale rozrządu nie trzeba wymieniać problem jest w tym silniku że nikt poza aso nie ma narzędzi to naprawy tego nawet jak kupisz blokady do rozrządu to i tak pozostaje magiczne urządzanie chyba do odkręcenia jakiegoś tam koła ponad to musisz to odkręcić a to podobno jest tak dokręcone że tylko tym kluczem możesz odkręcić a potem dokręcić z odpowiednią siłą wiem bo maiłem naprawić z kolegą lecz brak narzędzi spowodował że byłem zmuszony to robić w ASO - w ASO 1700 zł najpierw chcieli 1700 po tym jak zdiagnozowali usterkę a jak przyjechałem na naprawę to doradca krzyknął 3 tyś tyś ale jak zrobiłem zadymę i to ostrą to zostało na tej kwocie 1700 niestety w niektórych egzemplarz to się zdarzało koszt części do tej usterki to 500 zł uszczelki i śruby i taki tam pierdoły
u08mlap jest offline   Odpowiedź z Cytatem