Cytat:
|
(...). Z przełącznika zamontowanego w zamku drzwi kierowcy powinien iść przewód czarny z żółtym paskiem do wtyku C99
|
Nie ma czarnego z żółtym paskiem. Są dwa czarne (no chyba, że jeden z nich ma ten żółty pasek a ja przegapiłem?) i czarny z pomarańczowym paskiem - może żółty zmienił kolor?
Cytat:
|
w GEMie mały brązowy opisany FLOOR2 , cały czas ten sam kolor i grubość . Sprawdź pin 12 we wtyku C99 i zewrzyj go do masy .
|
Jutro tak zrobię. Jednak nie widzę żadnej brązowej wtyczki w GEM'ie (w załączniku - zdjęcie z internetu)
Cytat:
|
GEM rozpoznaje przerwę na tym pinie jako otwarte drzwi kierowcy , a zwarcie do masy jako zamknięte . Jeśli wtyczka C99 jest dobrze wciśnięta i zwarcie tego pinu do masy możliwie blisko GEMa da sygnał zamkniętych drzwi , to problem polega na przerwie między GEMem a drzwiami , jeśli nie poskutkuje to prawdopodobnie walnięty jest GEM
|
Przerwę robi mikrostyk gdy drzwi są otwarte. Po zamknięciu drzwi powinien "puścić" masę do GEM'a. Nie obstawiam, że jakiś przewód jest "walnięty".
Szukam drugiego zamka do drzwi ( na "w razie czego" ) i nie wiem czy taki jak w załączniku będzie pasował. W sklepie forda wygląda inaczej. Który jest właściwy?
http://www.ford-esklep.pl/pl_PL/p/Za...-max-FORD/1268