Temat: [B-MAX] Modyfikację co można ?
View Single Post
Stary 26-02-2018, 18:26   #46
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019
Domyślnie Odp: Modyfikację co można ?

Gratki, bo to fajne auto.
W kwestii radia, to musisz się zdecydować czy chcesz kamerę, czy czujniki, bo do kamery potrzebujesz kolorowego LCD, wizualizację czujników masz też na tym graficznym niebieskim. Oczywiście można mieć kamerę i czujniki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja mam 5" LCD i nie będę montował kamery, czujniki wystarczają.

Jeśli chcesz mieć BT, to moim zdaniem samo radio też musisz wymienić. Trzeba by sprawdzić praktycznie. Radio musi mieć 2 gniazda na 2 wtyczki z tyłu. Podstawowe może mieć tylko jedno, bez tej mniejszej SYNC. B-max raczej nie obsłuży starego BT.
Panel oczywiście pasuje tylko Z B-maxa i jest zintegrowany z wylotami nawiewów. Żaden inny nie pasuje mechanicznie. Co ciekawe elektrycznie to pewnie z każdego Forda z takim radiem podejdzie.

Wyświetlaczy są 4 rodzaje. Dwuliniowy niebieski, graficzny niebieski, kolorowy LCD 4,2" i kolorowy LCD 5" z nawigacją.
Wyświetlacz od Fiesty powinien być ok, ale musisz pamiętać, że w B-maxie ramka wokół niego jest razem z daszkiem. Dodatkowo ten od nawigacji 5" jest wyższy.
Numeracja może, ale nie musi być taka jak w Focusie i C-maxie. Końcówka Ax to dwuliniowy, Bx graficzny niebieski, Cx - 4"). Mój stary graficzny to ET7T-18B955-BA
Kolor tego niebieskiego graficznego jest taki jak na liczniku.

Co do wiązek, to najlepiej kupić wiązkę kokpitu i z niej dołożyć potrzebne kabelki, ale to dodatkowy koszt.

Modułu dobry wybrałeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do mikrofonu, to powinien pasować od Fiesty, ale nie wiem jak z możliwością montażu. Nie wiem jak wygląda to w innych wersja, a ja mam tę większą konsolę dachową z lusterkiem.

Pamiętaj, że dochodzi jeszcze zmiana konfiguracji, bo nie będą np. działać przyciski 7-0.

Jakbyś chciał, to moje oryginalne radio z Titka nadal mam na zbyciu za rozsądne pieniądze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

@Nielot no u Ciebie jest ok, górna linijka to jest to samo co przy nutach czyli tytuł.

Ostatnio edytowane przez boncio ; 27-02-2018 o 07:20
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem