Witam,
Jest taki temat na forum Mondeo, tutaj nie znalazłem, więc założę.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ile palą Wam 1.5 EcoBoost w Focusach?
Odebrałem dwa tygodnie temu samochód i na razie jestem trochę podłamany, wyniki na poziomie 8.5L/100 z czego ze 3/4 to autostrady i prędkości 130-140km/h. W mieście przy obecnych mrozach i dojazdach do firmy niecałe 10km spalanie średnie wychodzi gruubo ponad 10L. Poprzednio jeździłem Fiestą 1.0 EB 100KM i przy takiej jeździe paliła z 2 litry mniej.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W dodatku mimo mniejszej mocy dużo lepiej się zbierała przy niskich obrotach. Tutaj odnoszę wrażenie, że muszę dobrze depnąć żeby cokolwiek wyciągnąć z tego silnika. Nie zakładałem podobnych wyników jak we Fieście, ale tempo znikania paliwa jest trochę niepokojące i nieadekwatne do dynamiki.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A to dopiero 1500 przejechanych km i dosłownie muskanie gazu. Ciekawe co wyjdzie przy normalnej jeździe. Czytałem trochę w wątku Mondeo i myślałem, że to duża buda i w Focusie będzie to lepiej wyglądać. Ale chyba się myliłem.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak to wygląda u Was?