Nawet marka samochodu ma wpływ na wysokość składek w relacji do wieku kierowcy. Mają tam jakieś swoje dziwne algorytmy z których wychodzi, że np. od młodych kierowców w starych BMW trzeba brać wysoką składkę, np od starszego pana mającego Hondę Accord z mocniejszym silnikiem składka mniejsza mimo to, że obaj w tym samym mieście i obaj maja tzw. max zniżek czyli chyba 60%. Te same towarzystwo ubezpieczeniowe, a składka na BMW syna 3 razy wyższa niż za taty Hondę.
Jedyny ratunek w tym zamieszaniu to mieć solidnego
uczciwego brokera multi ofertowego, tylko z drugiej strony jak być uczciwym i sprzedawać co najtańsze jeśli prowizja może być procentem od wysokości składki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Cytat:
|
a swojego 1.8 tdci (seria 35) z 2008 r. kilka dni temu zapłaciłem 550 zł (OC i NNW) - hestja
|
To bardzo, bardzo tanio zwłaszcza w Hestii gdzie naliczyli mi pod 900 zł, a mam wszystkie możliwe zniżki, ale może też i jakieś zwyżki ukryte za rozmiar buta czy za długa brodę, albo słabo wyposażone auto, bo tylko GOLD
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.