Temat: [Focus 2014-2018] Spalanie 1.5 EcoBoost
View Single Post
Stary 27-02-2018, 15:13   #32
mayor
ford::advanced

Imię: Kamil
Model: Focus MK3FL Titanium
Silnik: 1.5 EB@200KM by TuneForce
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Spalanie 1.5 EcoBoost

Spalanie po chipie nie wzrasta przy standardowym użytkowaniu, więc tutaj nie ma co porównywać. Obawiam się, że w mojej jeździe na krótkich odcinkach miałbym więcej problemów z tym dieslem a i spalanie byłoby w okolicach 8l/100km, a nie 6,5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jakbym go oszczędzał to pewnie bym mógł zejść do 8l/100km, tyle co mi paliła Toyota 1.4 VVTi, ale przy moich przebiegach to nie ma wielkiego znaczenia pod względem kosztów, a ja lubię sobie nacisnąć na pedał gazu i czuć ten fun. Po to zapłaciłem za niego 80k PLN Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Elastyczność po chipie faktycznie się zmienia, widać to na wykresach, ale i przed chipem nie było z tym źle, obstawiam, że dużej różnicy względem 2.0 TDCi by nie było jakbyś się przesiadł z jednego do drugiego tego samego dnia.

Imho każdy wybiera jak lubi, jeden weźmie wolnossaka bo boi się turbo, inny diesla bo zależy mu na niskim spalaniu, a inny turbobenzynę bo robi 15k km rocznie.
mayor jest offline   Odpowiedź z Cytatem